Week 3 klussen, van alles en nog wat.

Week 3 klussen, van alles en nog wat.

Deze week was wat rommelig. Geen echte grote klussen gedaan, maar van alles en nog wat. Bijna elke dag krijgen we pakketjes met bestellingen binnen en heb ik gelijk zin om deze klus beet te pakken. Het begon met een aantal d-sluitingen. Ons anker, een 25 kg Rocna, is bevestigd aan de ketting met een roestvrijstalen sluiting en een rvs wartel. Na het lezen van een stuk, heb ik dit veranderd naar twee gegalvaniseerde d-sluitingen van Green-pin. Deze sluitingen zijn veel sterker dan roestvrijstaal en de kans op breken is veel kleiner.

Nu was de paal aan de beurt, waar de windmolen op komt. Uitgevogeld hoe en waar deze moet komen en een proefopstelling gemaakt. Daarna alles weer los gehaald en de paal in de primer gezet en afgelakt.

Hier hangt de paal in de touwen, om deze te schilderen.cd

De volgende klus was de buitenboordmotor. Deze had geen handbediening, maar was ooit omgebouwd naar afstandsbediening. Een tijd geleden op eBay de gashandel gekocht, dus deze als eerste erop. Helaas paste de gashendel niet en heb ik met wat oude onderdelen, de boel weer werkend gekregen. De bediening voor voor-en achteruit, was wat moeilijker, maar gelukkig ook voor elkaar gekregen.

Dit is fijn, want we hebben goed nieuws! De verzekering heeft na de diefstal van de rubberboten uitbetaald en we hebben een andere rubberboot op de kop kunnen tikken. Het is een Caribe C9X geworden van 276 cm met een harde bodem. Het fijne van deze rib is dat deze van hypalon is gemaakt en niet van pvc. Pvc rubber vergaat door de UV straling. In Nederland is dat nog wel te doen, maar rond de evenaar zou zo’n bootje na een jaar zo ver vergaan zijn, dat je ‘m weg kan gooien. Hypalon is zeer goed bestand tegen UV straling. Volgende week woensdag wordt het bootje bezorgd! Dus Mathijs kan niet wachten, eindelijk weer varen. Vandaar dat de buitenboordmotor weer werkend moest zijn.

Andere klusjes waren:

Oliepijlglaasje ankerlier monteren.

Voorste stag gedemonteerd.

Vloerdeel vergrendeling probeersel gemaakt (gelukt, krijgt vervolg).

Navigatietafel weer opgeruimd.

Hoop boodschappen gedaan bij Kok watersport, de dhz winkel en online.

En nog wat andere dingen die ik al weer vergeten ben.