Week 2 klussen, de ankerlier.

Week 2 klussen, de ankerlier.

De tweede week is voorbij. Waar ik al bang voor was, is gebeurd. Een klus van een dag duurt toch drie-vier dagen. Maar goed dat ik 3 maanden de tijd heb.

Ik had een onderhoudssetje besteld voor onze Lofrans Tigres ankerlier. Ff snel uit elkaar schroeven, nieuwe rubbertjes en oliekeerringen erin en klaar. Maar helaas, van een onderhoudsbeurtje werd dit een totale revisie. Het begon al met het uit elkaar schroeven. Uiteraard willen er al direct twee imbusboutjes niet uit. Alles geprobeerd, maar muurvast. Dit komt doordat er twee verschillende metalen gebruikt zijn, het aluminium huis en de RvS boutjes. Na verloop van tijd gaan deze corroderen en zitten ze muurvast. Ik heb overwogen deze uit te boren, schroefdraad tappen of een helicoil te gebruiken, maar ik was bang dat het boren scheef zou gaan en dan verder van huis te zijn. Uiteindelijk gekozen voor een aantal nieuwe gaatjes en schroefdraad getapt. Zit weer prima. Het volgende wat tegenviel, waren de kogellagers. Doordat het aluminium huis op bepaalde punten wat was vergaan, was er 1 olie keerring compleet vergaan, zodat de kogellager die erachter zit verroest was. Deze zaten helaas niet in het onderhoudskitje. Bij de watersportjuwelier zijn ze natuurlijk leverbaar, maar zijn ze €. 39,- per stuk. Lijkt mij wat overdreven en gelukkig kreeg ik een adresje door. Nu voor €. 10,- per stuk klaar. Eenmaal op de boot aangekomen, was het ankerlierhuis aan de beurs, kaal gemaakt, geschuurd en in de primer gezet.

Wat een zooi!

Oh, ja en we zijn ondertussen twee dagen verder. Dag drie zou dan de dag worden van het monteren, maar helaas was het gat waar de keering in zat bijna vergaan, kwam ik nu pas achter. Er was nog wel ruimte om een kleinere keerring te monteren en de normale keering daar boven op te monteren en dan vast te zetten met kneedbaar metaal van Locktite. Gelukkig had het adresje alle onderdelen op voorraad. Daarna nog een keer alles in de primer. Dag vier de boel weer gemonteerd en alles liep soepel.

Weer in orde, nu nog een keer schilderen.

Dag vijf de ketting op de stijger gelegd, om deze op te meten (80 meter!) en om deze te gaan markeren. We hadden nooit geen idee hoeveel ankerketting we uit hadden staan, dus hebben we deze geverfd om de 10 meter in verschillende kleuren. Gemiddeld zet je 4x de diepte lengte ankerketting. Dus is het 5 meter diep zet je 20 meter ketting uit. Het kan soms ook met 3x de diepte of 5x de diepte, maar dat ligt aan de omstandigheden. Al met al, weer een aardig productief weekje, blij mee!

80 meter ketting.

3 reacties

Cor Dijker Geplaatst op3:03 pm - apr 6, 2019

Ja Harm zo krijg je steeds weer verschillende problemen ,waar je tijd voor nodig heb.
Groet Jannie en Cor

Aad mostert Geplaatst op6:28 pm - apr 6, 2019

Harmen, is de beugel de bevestiging van de ketting aan de boot? Meestal is het laatste stuk een touw zodat het makkelijk doorgesneden kan worden in geval van nood.

    Three of a Kindt Geplaatst op6:28 pm - apr 13, 2019

    Ja zeker, klopt!