Van Maassluis naar Blankenberge, Duinkerke en Dieppe

Van Maassluis naar Blankenberge, Duinkerke en Dieppe

Woensdagochtend 17 juli gaat de wekker om 6uur, tijd om weer een stukje verder te varen. Op naar Zeebrugge is het plan. Ongeveer 65 nautische zeemijlen.

De Three of a Kindt gaat gemiddeld 5 knopen, dat is ongeveer de snelheid van een fietser. Tuurlijk varen we soms iets harder dit b.v. als we stroming mee hebben, of dat de wind gunstig staat.

Onderweg probeert Mathijs om een vis te vangen, helaas, geen verse vis in de pan vanavond.

Maar niets is zo veranderlijk als de Three of a Kindt. I.p.v. Zeebrugge varen we door naar Blankenberge (België). Blankenberge heeft toch wel een beetje onze harten gestolen. Eenmaal aangekomen in Blankenberge lopen we na het eten nog een rondje door het stadje en over de boulevard. Ook was het nog wel een dingetje om onze vuilniszak kwijt te raken zonder contant geld op zak te hebben. Een kleine zak is een halve € en een grote zak is een hele €. Harmen heeft zijn charmes bij een Belgische dame in de strijd gegooid om onze zak op haar halve € in de container kwijt te kunnen, helaas dat paste natuurlijk niet. Mathijs en ik (Hellen) moesten hier hard om lachen.

De volgende ochtend zet Harmen nog de tweede Genua op zijn plek en Mathijs en ik gaan nog een keer terug naar de winkels.

In de avond staat Hellen sinds lange tijd weer eens een gezonde maaltijd te koken. Na het eten varen Mathijs en Harmen nog een rondje met de dingy.

Morgenochtend gaat de wekker weer om 6uur, we zullen Blankenberge met hoog water moeten verlaten i.v.m. de diepgang van 2.10 mtr van de Three of a Kindt. We zullen afzakken naar Duinkerken (Frankrijk), maar dat is nu het plan, misschien ziet het er morgenochtend heel anders uit. Ongeveer 35 nautische zeemijlen. 1 nautische zeemijl is 1852 meter.

Het is idd Duinkerke geworden, rond 13.30uur varen we de haven binnen. Na de boot vastgelegd te hebben gaan we opzoek naar bunkers en andere plekken die hun sporen hebben nagelaten van de oorlog. Inmiddels is het zaterdag en liggen we gewoon een dag verwaaid.

Zondagochtend om 11.30uur gaan de trossen weer los, op naar dieppe 94 nautische zeemijlen voor de boeg.

De voorspellingen qua wind waren positief met al snel de wind mee. Helaas de wind heeft de hele reis tegen gestaan en ook de voorspelde max. windkracht 3 die was er niet. We kregen al snel een dikke windkracht 7 voor onze kiezen en dat volop van voren is geen pretje, de hele Three of a Kindt is veranderd in een zoute bende. Rond 19uur gaat de wind afnemen en kan er gelukkig weer redelijk gekookt worden. Vandaag een vispannetje met paprika, courgette, uien, wortel en rijst. Om 21uur gaat de nacht shift in op de Three of a Kindt. Hellen probeert tot 00.00uur te slapen en zal dan de wacht van Harmen over nemen tot 3.00uur, zodat Harmen ook kan slapen. Om 6uur is er weer een wissel, dit keer voor Harmen pech

Want de haven is al in zicht, rond 7.30uur varen we de haven van dieppe binnen.

De eerste keer de officiële papieren nodig van de boot (kadaster). We doen nog wat boodschappen en bereiden ons voor op onze eerste vlog, ja echt………, we zijn er mee bezig.

5 reacties

Lily Geplaatst op2:07 pm - jul 26, 2019

Ja zo zie je maar Hellen…je kan plannen maken maar de weergoden hebben toch echt het hoogste en doorslaggevende woord haha…maar wat maakt het uit…..Er zal nog wel eens vaker iets niet volgens de planning gaan….Heel veel plezier en groetjes…

Brenda Geplaatst op10:34 pm - jul 26, 2019

Super leuk om jullie verhaal te lezen en jullie daardoor te kunnen volgen!

Kajsa Geplaatst op11:48 am - jul 27, 2019

Leuk! Jullie gaan goed! Super om het zo te volgen!

Henny Vos Geplaatst op2:14 pm - jul 27, 2019

Hallo Hellen, Harmen, en Mathijs ik heb jullie van af onze haven City Marina gevolgd
en zal dat zeker blijven doen vooral de blogs zijn leuk om te lezen en wens jullie een behouden vaart op jullie avontuur

Naoufal Geplaatst op8:24 pm - aug 18, 2019

Hallo Juf Hellen,

Wat leuk om te zien dat het goed met jullie gaat.

Ik blijf jullie met plezier volgen,

Groeten,

Naoufal en familie