Nog 14 dagen voor vertrek!

Nog 14 dagen voor vertrek!

Vandaag precies 14 dagen voordat we vertrekken.

Afgelopen vrijdag heb ik (Hellen) mijn laatste werkdag gewerkt, en wat was het leuk en emotioneel. Ik ben letterlijk in het zonnetje gezet door alle ouders, collega’s en peutertjes, heb een afscheidsborrel en heel veel persoonlijke kadootjes gekregen.

How funny is that!

Als je pedagogisch medewerkster bent, wordt er veel creativiteit van je verwacht. Ik kan jullie vertellen dat de ouders van mijn groep ook echt mega creatief zijn geweest. Super bedankt voor dit onvergetelijke afscheid. Ook al had ik aangegeven er niets aan te willen doen, ben ik er stiekem toch wel heel blij mee, en wat zal ik het werken gaan missen.

Afgelopen zaterdag hebben we besloten om een rustdag te houden (i.v.m. de temperatuur), maar ook dit was weer een voornemen, toch maar weer de boot schoongemaakt en Harmen heeft voor de eerste keer de watermaker getest. In de avond bezoek gehad van mijn zus, eindelijk een mooi moment om haar de herinnering armband te kunnen geven. Pfffffff, soms wel even een moeilijk moment dat ik haar voorlopig even niet meer zal zien, maar we hebben nog twee weken. 😉

Zondag toch weer een dag aan de to do lijst gewerkt.

Bende…

Als eerste de lijst doorgenomen en een strakke planning gemaakt voor de aankomende week. De kluslijst zal ik jullie besparen, nou ja om eerlijk te zeggen, er staat echt nog veel op.

Nou is het niet zo dat hierdoor onze vertrekdatum niet gehaald zal worden, het zijn voornamelijk luxe klussen die we graag in orde willen hebben, Harmen kan dit ook onderweg nog in orde maken.

Dus beginnen we op maandag wederom met klussen en to do dingen regelen.

Gemeentehuis voor het uitschrijven in Nederland, huisarts voor het aanvragen van persoonlijke medicatie voor een jaar ( meer mag hij niet voorschrijven) en het regelen van een medisch paspoort. Later zoeken we uit hoe we aan verdere medicatie kunnen komen, en er is onder alle luiken op de boot grondig schoongemaakt. Ook is onze opslagruimte opgezegd, deze mogen we nog twee weken gebruiken, laat dat nou precies onze vertrekdatum zijn.

Ook kregen we vandaag bezoek van een journaliste van het Rotterdams AD.

Donderdag 4 juli komt er een groot artikel in het AD, Rotterdams dagblad, editie Hoeksewaard en online op ad.nl.

Harmen is bezig geweest met het spannen van de zeereling, is er een toevoer van de watermaker aangepast, en een laadstroom lampje van de dynamo. Nou, dat lukte maar niet om het aangesloten/werkend te krijgen. Nu inmiddels dinsdag in de namiddag en na hulp van Cor de dynamo laten testen bij een bedrijf. Blijkt dat de dynamo zijn beste tijd wel gehad te hebben dus, een nieuwe dynamo aangeschaft. De accu’s voor de boegschroef en het ankerlier hebben nu een hoofdschakelaar en een zware zekering. Het ankerlier heeft verse olie en een nieuw relais en is weer in top staat. Verder heeft ie nog wat werk verricht aan de watermaker en is de schroefas uitgelijnd. Harmen heeft ook nog dagje als zeilmaker gewerkt. Bij Gerben (de broer van Harmen) staat een zware industrie naaimachine en daar heeft ie de buiskap en tent voorzien van nieuwe ritsen en een zonnetent gemaakt.

Middelste raampje kan nu open voor ventilatie.

Mathijs heeft een deel van de rvs beugel afgezaagd en een begin gemaakt aan de oranje streep op de zijkant van de boot.

Mijn schoonvader Cor is bezig met een aanpassing op de windvaan, het maken van ventilatie luiken en een raam te vervangen. Super fijn om even wat extra helpende handen te hebben.

Onze buitenboordmotor heeft weer een nieuwe schroef gekregen. Met de oude kwamen we niet makkelijk in plane (dwz dat ie niet meer door, maar over het water vaart en dus extra hard gaat). Nu een schroef met wat minder spoed (stand van de bladen op de schroef) en hij gaat nu als een speer!

Dus nog exact 2 weken en dan vertrekken we! Zin in…..1 reactie tot nu toe

Hans & Liesbeth van Kulkuri Geplaatst op11:32 am - jul 17, 2019

Beste vertrekkers,
Nu echt vertrokken vlgs Marine traffic! Vertrekken is het moeilijkste van de hele reis en dat hebben jullie nu gedaan en na La Curuna wordt het zeiltechnisch een “makkie” door alle ervaring die dan al hebt opgedaan. We wensen jullie minstens zo’n mooie reis als wij gemaakt hebben de afgelopen 8 jaar. Geniet er van.

Hans & Liesbeth de Vos
sy Kulkuri